Noul Kia Cerato – a treia generație a fost lansată

(SEUL) 29 Noiembrie 2012 - Kia a dezvăluit astăzi detalii despre noul Cerato, versiunea disponibilă începând cu primul trimestru al anului 2013 pe piețele externe, exceptând America de Nord. Aceste detalii au coincis cu lansarea oficială a noului Kia Forte în SUA în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

 

Cerato, modelul cu cel mai mare succes pe piețele externe, a înregistrat vânzări de peste 2.5 milioane de unități la nivel mondial de la lansarea sa în 2004. Această valoare include cele 445,000 unități vândute în 2011 când a înregistrat 17.9% din totalul vânzărilor la nivel global.

 

Acum, cea de-a treia generație Cerato se laudă cun design stilat, dynamic și muscular, fiind mai lung, mai lat și având un ampatament mai mare decât modelul curent. De asemenea, noul Cerato dispune de o caroserie nouă, echipamente îmbunătățite, noi sisteme de siguranță, un interior mai încăpător, precum și de un tren de rulare îmbunătățit ce poate contribui la obținerea celor mai bune performanțe prinvind consumul în clasa sa.

 

"Cerato a devenit cel mai bine vândut model al brandului nostru, prin urmare lansarea celei de-a treia generație a acestui model reprezintă un eveniment important pentru Kia," a comentat Thomas Oh, Vicepreședinte Executiv al Kia.

 

"Ridicăm din nou ștacheta cu noul Cerato, model ce aduce un plus de emoție valorilor centrale de design, calitate și valoare. Cu siguranță că va ridica gradul de competitivitate în segmentul compact, unul dintre cel mai disputat și important în piața auto".

"Noul Cerato este un model semnificativ pentru Kia, mai ales ca reprezintă o demonstrație a faptului că în continuare suntem determinați să livrăm autoturisme ce depășesc așteptările consumatorilor," a adăugat domnul Oh.

 

Conceput la Centrul de Design de la Irvine, California sub îndrumarea Șefului Departamentului de Design, Peter Schreyer, noul Cerato are un profil foarte stilat, având un plafon specific coupe-urilor, contururi concave distinctive ale ușilor precum și o centură cromată ce se extinde până la stâlpul C, pentru o notă de eleganță. O atenție deosebită a fost acordată suprafețelor caroseriei pentru a reduce coeficientul de aerodinamicitate de la 0.29 la 0.27.

 

În comparație cu cea de-a doua generație, noul Cerato este cu 30 mm mai lung (4560 mm), cu 14.0, 15.0 sau 16.5 mm mai scund (1435, 1445, sau 1460 mm), în funcție de piața destinată și cu 5 mm mai lat (1780 mm) având ampatamentul extins cu 50 mm (2700 mm) devenind astfel cel mai mare din clasa sa (ampatament identic cu cel a SUV-ului Sorento). Capacitatea portbagajului a crescut la 421 litri - cea mai mare din clasa sa.