Kia in Romania

Kia Romauto, unic importator Kia in Romania, a anuntat, prin presedintele de onoare - dl. Liviu Goncea, inceperea activitatii de reprezentare comerciala in Romania a marcii asiatice, in 2004.


Kia Motors Corporation - producatorul auto cu cel mai mare ritm de crestere din lume - a fost fondata in 1944 si este cel mai vechi producator coreean de autovehicule. Parte a Hyundai-Kia Automotive Group, Kia si-a propus sa devina una dintre cele mai apreciate marci auto din lume. Cu 16 unitati de productie si asamblare, distribuite in 13 tari, Kia livreaza anual peste 1.1 milioane vehicule, comercializate printr-o retea de distributie ce acopera 190 de tari. Astazi, Kia are peste 30,000 de angajati si venituri anuale de 14 miliarde USD.


Kia este sponsorul principal al 'Australian Tennis Open' , la nivel mondial.


Sloganul Kia Motors Corporation - 'The Power to Surprise' - reprezinta angajamentul companiei de a depasi asteptarile clientilor printr-un proces continuu de inovotie in domeniul auto.
In cele trei decenii, de cind prima masina produsa in Korea a parasit linia de fabricatie, Korea a devenit una dintre primele 5 natiuni producatoare de autovehicule. Kia Motors este mindra de rolul central jucat in acest proces de dezvoltare.


Calitatea si stilul modelelor Kia s-au imbunatatit semnificativ in ultimii ani, pe termen scurt urmind sa devina evidenta o concentrare strategica pe dezvoltarea si implementarea in productie a proiectelor de vehicule cu design si echipamente specifice pietelor de export (USA si Europa). Gama actuala de modele Kia, disponibila si in Romania, cuprinde nu mai putin de 8 modele: 6 modele in gama masinilor de oras: Picanto, Rio, cee'd, Venga, Soul si Optima; doua modele in gama SUV-urilor: Sportage si Sorento.


Toate modelele Kia sunt comercializate prin reteaua de distributie a importatorului Kia Romauto.